Kočka divoká

Datum 1.10.2005 | Rubrika: databáze zvířat

Latinský název: Felis silvestris
Divoká kočka je velmi rozšířená. Podle názoru některých odborníků zahrnuje tento název několik skupin koček, které představují podobné formy a které žijí v různých prostředích. Evropská divoká kočka je dnes už v mnohých oblastech vyhubena.

savci
>>
placentálové
>>
kočkovití
>>
malé kočky
>>
kočka divoká
třída
 
nadřád
 
řád
 
čeleď
 
druh


Kočka divoká
  • Domovem divoké kočky jsou husté lesy s bohatým podrostem.
  • Jsou to samotářské zvířata, jen v době páření - obvykle v únoru - se zdržují páry pohromadě.
  • Samička brzy po páření samce zase opustí a vyhledá si úkryt, kde porodí mláďata. Vždy je to místo suché a dobře kryté.
  • Téměř 90% její potravy tvoří myši a hraboši, zbytek stravy tvoří většinou ptáci, ale také plazi, hlavně ještěrky.
  • Nejblíž nám žijí divoké kočky na Slovensku.
  • Mláďata divoké kočky jsou stejná jako mláďata kočky domácí - jsou stejně hravá a roztomilá.
Kočka divoká

Kočka divoká
stopa kočky
Kočka divoká             Kočka divoká





Článek pochází z webu HUNUNPA.cz
http://www.hununpa.cz

URL tohoto článku je:
http://www.hununpa.cz/modules/news/article.php?storyid=850