Druhy hub

Houby jedlé


Houby jedlé jsou houby, které se dají jíst, ale teprve až po tepelné úpravě.
Originální obrázek

Holubinka nazelenalá

Originální obrázek

Hřib babka

Originální obrázek

Hřib dubový

Originální obrázek

Hřib hnědý

Originální obrázek

Hřib koloděj

Originální obrázek

Hřib kovář

Originální obrázek

Hřib nachový

Originální obrázek

Hřib smrkový

Originální obrázek

Klouzek žlutý

Originální obrázek

Kozák březový

Originální obrázek

Křemenáč osikový

Originální obrázek

Liška obecná

Originální obrázek

Liška oranžová

Originální obrázek

Čirůvka májovka

Originální obrázek

Pestřec obecný

Originální obrázek

Ryzec ryšavý

Originální obrázek

Sirovinka

Originální obrázek

Pečárka (žampion)




Houby nejedlé!


Houby nejedlé jsou houby, které nezpůsobí otravu, ale nemají dobrou chuť a mohou způsobit nevolnost.
Originální obrázek

Hřib kříšť

Originální obrázek

Hřib žlučník




Houby jedovaté!!!


Jedovaté houby způsobují otravu což má za následek smrt nebo silnou nevolnost až křečovitost. (V případě otravy je potřeba vyhledat lékařskou pomoc.)
Originální obrázek

Holubinka vrhavka

Originální obrázek

Hřib satan

Originální obrázek

Muchomůrka červená

Originální obrázek

Muchomůrka tygrovaná

Originální obrázek

Muchomůrka zelená

Originální obrázek

Muchomůrkla zelená
odrůda bílá

Originální obrázek

Třepenitka svazčitá

Originální obrázek

Ucháč obecný

Originální obrázek

Vláknice Patouillardova

 




Článek pochází z webu www.HUNUNPA.cz
https://www.hununpa.cz

URL tohoto článku je:
https://www.hununpa.cz/modules/news/article.php?storyid=170