Druhy hub
| Houby jedlé Houby jedlé jsou houby, které se dají jíst, ale teprve až po tepelné úpravě.
Holubinka nazelenalá |
Hřib babka | Hřib dubový | Hřib hnědý | Hřib koloděj | Hřib kovář | Hřib nachový | Hřib smrkový | Klouzek žlutý | Kozák březový | Křemenáč osikový | Liška obecná | Liška oranžová | Čirůvka májovka | Pestřec obecný | Ryzec ryšavý | Sirovinka | Pečárka (žampion) |
Houby nejedlé! Houby nejedlé jsou houby, které nezpůsobí otravu, ale nemají dobrou chuť a mohou způsobit nevolnost.
Hřib kříšť | Hřib žlučník |
Houby jedovaté!!! Jedovaté houby způsobují otravu což má za následek smrt nebo silnou nevolnost až křečovitost. (V případě otravy je potřeba vyhledat lékařskou pomoc.)
Holubinka vrhavka | Hřib satan | Muchomůrka červená | Muchomůrka tygrovaná | Muchomůrka zelená | |
Muchomůrkla zelená odrůda bílá | Třepenitka svazčitá | Ucháč obecný | Vláknice Patouillardova | |
|
|