Táborový dřez

Je to velice praktická věc, zvlášť na delší tábory. Součástí dřezu je i držák na talíře a věšák na hrnky…
Originální obrázek
Co budete potřebovat:
- 11 x prut o délce 2m
- 27 x prut o délce 1m
- 9 x prut o délce 0,5m
- sisal na vazby
- čtvercové plastové umyvadlo
Originální obrázek
návod:
- Nejdřív postavíme zadní stranu dřezu – spodní část dvou svislých 2m prutů vyztužíme tím, že ke každému z nich přivážeme dva 1m pruty. Poté je spojíme dvěma 2m pruty – jedním ve spodní části a druhý u horního konce 1m prutů. (obr.1)
- Jako zavětrování zadní části dřezu přivážeme ještě dva 2m pruty úhlopříčně. Potom už svážeme dva páry 1m prutů, čímž nám vzniknou nohy přední části dřezu. Poté je spojíme dvěma 2m pruty.
- Spojíme zadní část s přední dvěma pruty o délce 1m.
- Boční stěny ještě posílíme přidáním dvou 2m prutů – vždy po jedné od spodní části čelního rohu až pod horní část zadní stěny dřezu.
- Poté připevníme jeden prut o délce 1m na konec budoucí plochy na odkládání. Zbývající pruty délky 1m položíme na horní část od opačného konce a spojíme je hadí vazbou. Ponecháme si přitom mezeru, do které vložíme čtvercové plastové umyvadlo.
- Dva pruty o délce 0,5m uvážeme na obou stranách mezi svislý a boční šikmý 2m prut cca v polovině mezi odkládací plochou a vrchní částí dřezu (obr. 2).
- Připevníme tři pruty o délce 2m přes zadní stranu dřezu, tak aby byly rovnoběžně s odkládací plochou a tak, aby dva ležely na 0,5m prutech. Toto je základ pro držák talířů (obr. 2 a,b).
- Příčky držáků talířů složíme ze zbývajících 0,5m prutů mezi dva pruty o délce 2m tak, aby jejich rozestupy odpovídaly šířce talířů. Jelikož držák na talíře nezabere celý dřez, zavěsíme na protilehlé straně věšák na hrnky z proutků a sisalu.
Originální obrázek

zdroj: časopis skauting



Článek pochází z webu www.HUNUNPA.cz
https://www.hununpa.cz

URL tohoto článku je:
https://www.hununpa.cz/modules/news/article.php?storyid=164