Hrad Velhartice

Hrad VelharticeStředověký gotický hrad z přelomu 13.a 14. stol., který založil český pán Bohumil z Budětic. Hrad patří k dispozičně ojedinělým dílům české hradní architektury a jeho dominanty tvoří zříceniny starého gotického paláce Rajského domu s protější věží Putnou. Obě části jsou propojeny mohutným kamenným mostem se čtyřmi lomenými oblouky.

Roku 1627 byl k Rajskému domu připojen pozdně renesanční zámecký palác, který nese název po svém staviteli Huertovo křídlo.

Nabídka pro návštěvníky:
Hrad - prohlídka hradu s tématickou expozicí o životě v 15.stol. podle středověkého autora Tomáše Štítného, který život přirovnává k šachové hře.

Zámek - prohlídka zámku s tématickou expozicí o každodenních zálibách šlechtické rodiny v 16. a 17.stol. na venkovském šlechtickém sídle. (Prohlídka renesančně zařízených sálů, prezentace her a zábav v době renezance). Letos nově otevřený rytířský sál - od 25.5.2002

Audiovizuální pořad - součástí nabídky je i promítání audiovizuálního pořadu o historii a obnově hradu, který svým provedením je ojedinělým projektem v oblasti historických památek.

Kontakt:
tel.: 376 583 315
fax: 376 583 315
e-mail: velhartice@cbox.cz
web: www.hradvelhartice.cz

http://www.hrady-zamky.cz/hrad%2Dvelhartice/

Stránky pro tisk Poslat známému Vytvořit z článku PDF